Semazen Akademik sayfalar hakkında düşünceleriniz?
İdare eder, Güzel, Daha güzel olabilir, Çok güzel, Çok Kötü
REKLAM ALANI
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Vahit GÖKTAŞ
HAFIZ AHMET YILDIRIM HOCAEFENDİ
12 Aralık 2022 Pazartesi

HAFIZ AHMET YILDIRIM HOCAEFENDİ (1939-2022)

“Hizmet ehli bir ırmak gibidir ki uzun yıllar boyunca bin bir canlıya; insana, hayvana, ağaca, güle, sümbüle, bülbüle adeta hayat vererek akıp gider. Bu ırmağın varacağı menzil Cenâb-ı Hakk’ın ebedî vuslat deryasıdır.” buyuran Osman Nuri Topbaş Üstâdımız hizmet ehli insanı ne güzel tarif ediyor! İşte Üstadımızın tarif ettiği hizmet ehli insanlardan biri de Hafız Ahmet Yıldırım’dı.

Ankara’da pek çok insanın üzerinde emeği olan, pek çok insanın manevi kimliğinin oluşmasında etkili olan, özel bir insan, hocamız, büyüğümüz, canımız Hafız Ahmet Yıldırım 07.11.2022 sabah saatlerinde Hakk’ın rahmetine kavuştu. Cenazesi aynı gün ikindi namazı sonrası Sami Efendi Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Bağlum mezarlığına, hayat arkadaşı Fatma Hanımefendi’nin (02.07.2022) yanına defnedildi. Cenazeye Ankara başta olmak üzere İstanbul, Eskişehir, Konya ve farklı illerden sevenleri katıldı.

Ankara’da sonbaharın kendini iyice hissettirmeye başladığı bu günde Ahmet Yıldırım Hocaefendi bu sefer sevenlerinin omuzlarındaydı. Merhum hocamız, Ramazan Dağlı ve Halil İbrahim Mallı gibi pek kıymetli hoca efendilerin yaptığı dualarla bu dünyadaki son yolculuğuna uğurlandı. Ahmet Yıldırım Hoca’nın ve Fatma Anne’nin mezarı güllerle, çiçeklerle donatıldı. Sanki mezarlıkta cenaze uğurlanmıyor, iki sevgilinin düğünü yapılıyordu.

Ahmet Yıldırım Hocaefendi 10.07.1939 yılında Çankırı’nın Yapraklı İlçesinin İkizören Köyü’nde dünyaya gelmişti. İlköğretimini bu köyde tamamladı. İlkokul sonrası hafızlık eğitimini Yapraklı ilçesinde Niyaziye Medresesi Saray imamlarından Hacı Hafız Hasan Sarıkaya Hocaefendi’den tamamladı. Sonra Yapraklı ilçesinin muhtelif köylerinde imamlık yaptı. Genç yaşta evlilik yaptı. 9 çocuğu oldu. Çocuklarından 4’ü küçük yaşta vefat etti. Hocaefendi’nin 1966 yılında Ankara Haymana’ya tayini çıktı. Haymana’da Merkez Camii imamlığı görevine başladı. Burada Haymana’nın eşrafından Hacı Ömer Lütfü Saraç Efendi (07.06.2008) ile tanıştı. Manevi yolla buluşması Hacı Ömer Lütfü Saraç Efendi sayesinde oldu. Daha sonra 1983 yılında Ankara Yenimahalle’de Şentepe Mahallesi Fatih Camii’nde, akabinde de Şentepe Canfedâ Camii’nde imam hatiplik görevlerini icra etti. 2004 yılında bu görevinden yaş haddi dolayısıyla emekli oldu.

Ahmet Yıldırım Hocaefendi’nin Şentepe’ye yerleştikten sonra Ankara’nın manevi vazifelisi Hacı Gedikli Efendi’yle (15.09.2014) güzel bir dostlukları oldu. Onun asıl manevi inkişafına Hacı Gedikli Efendi’nin vefatına kadar süren bu dostluk vesîle olmuştu. Hocaefendi, Hacı Gedikli Efendi’nin yetiştirdiği mühim şahsiyetlerden biriydi. Ciddi bir disiplinle yetişmişti. Şentepe’den Sami Efendi Külliyesi’ne yaz, kış, soğuk, sıcak demeden her gün Hacı Gedikli Efendi’ye tekmil vermek için gelir giderdi. Azmi, gayreti, ihlası, samimiyeti, muhabbeti ve teslimiyeti neticesinde kısa zamanda seyr ü sülûkünü itmama erdirdi.

Hacı Gedikli Efendi’nin vefatından sonra Ankara’da manevi vazife aldı. Hacı Gedikli Efendi’nin makamında sohbetler yaptı, maneviyat tohumları ekti, insanları irşad etti.

Hocaefendi vazifesini aşkla yapardı. Gül bahçesindeki güllerin solmaması için son derece gayretli ve ihtimamlıydı. Din kardeşleriyle buluşmak; onlarla sohbet yapmak için Şentepe, Demetevler, Yenimahalle, Sincan, Eryaman, Etimesgut, Beypazarı, Nallıhan ve Çayırhan’a giderdi. Şimdi buralar gül bahçeleriyle ve bu güzel insanın yetiştirdiği güllerle, bülbüllerle doludur.

Kıymetli Ahmet Hocam!

Sen 83 yıllık ömründe bir ırmak oldun; bakışınla, duruşunla, yürüyüşünle, sohbetlerinle herkese hayat verdin. Şimdi ise vuslat deryasına kavuştun.

Ankara seni rahmetli Hacı Gedikli Efendi’nin manevi mirasçısı olarak hatırlayacak!

Ankara seni gözlerini kapatıp kalbe nazar ederek muhatabın gönlüne feyz akıtmanla hatırlayacak!

Ankara seni şefkatinle, merhametinle, sıcaklığınla hatırlayacak!

Ankara seni hizmetlerinle, aşkınla, muhabbetinle hatırlayacak!

Ankara seni ileri yaşlarında, genç ve yiğit duruşunla hatırlayacak!

Ankara seni metanetinle, dirayetinle ve sabrınla hatırlayacak!

Ankara seni mürşidinin huzurunda pür edep duruşunla hatırlayacak!

Vuslatın mübârek olsun!..

Bu vesile ile Hafız Ahmet Yıldırım Hocamız ve tüm geçmişlerimiz için 1 Fatiha 3 İhlas-ı şerif istirham ederiz efendim.

Vahit GÖKTAŞ

Bu yazı toplam 207 defa okunmuştur

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI