Semazen Akademik sayfalar hakkında düşünceleriniz?
İdare eder, Güzel, Daha güzel olabilir, Çok güzel, Çok Kötü
REKLAM ALANI
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa Tatcı

Yrd. Doç. Dr. Mustafa Tatcı

 

 

12.02.1961'de Denizli (Kızılcabölük)'de doğdum. İlk ve orta okulu Kızılcabölük'te, liseyi Denizli Lisesi'nde bitirdim (l978). Uludağ Üniversitesi Necati Bey Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden 1984 yılında mezun oldum. Aynı yıl Gazi Üniversitesi S.B.E.'de Master'e başladım. "Hayretî Divanı'nda Din ve Tasavvuf" konusunda yapmış olduğum tezle Yüksek lisansımı tamamladım (1986). Aynı S.B.E.'de "Yunus Emre Divanı-İnceleme, Tenkitli Metin" C. I-II, (Ank. 1990), 1260 s.., adlı tezimle Doktoramı tamamladım (1990).

Askerliğimi 1990-1991 yıllarında Tuzla Yedek Subay Okulunda, 215. dönemde, dört aylık eğitimden sonra, Çankırı Astsubay Hazırlık Okulunda Öğretmen Asteğmen olarak tamamladım. 1985-1986 yılında bir sene Silvan E.Meslek Lisesi'nde Edebiyat Öğretmenliği yaptım. 1986 yılında açılan bir imtihanı kazanarak Gazi Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimi Bölümüne Öğretim Görevlisi olarak atandım. 1993 senesinde Y. Doç. Dr. olarak aynı bölümde Öğretim Üyeliğine yükseltildim. Hâlen aynı bölümde öğretim üyesi kadrosunda görev yapmaktayım. 1993-2000 seneleri arasında milli Eğitim bakanlığı Yayanınlar Dairesinde Yayın kurulu Üyesi olarak çalıştım.

Yayımlanmış kırktan fazla eserim, iki yüz civarında makalem, millî ve milletler arası bildirim vardır. Makalelerim, Millî Kültür, Türk Folklor Araştırmaları, Türk Kültürü, Türk Kültürü Araştırmaları, Türk Yurdu, Türk Dili, Türk Dili Araştırmaları, Türk Edebiyatı, Dolunay, Erguvan, Altınoluk, Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi, Türkiyat Araştırmaları, Milli Folklor, Yedi İklim, Bilig (A.Yesevi Enst. Dergisi), Journal Of Turkısh Studıes (Türklük Bilgisi Araştırmaları) gibi dergilerde yayınlanmış ve yayınlanmaktadır.

Yunus Emre Divanı, İnceleme-Tenkitli Metin 1990 adlı çalışmam İş Bankası'nın açmış olduğu "Yunus Emre Sevgi Yılı Eser Yarışması"nda.ödüle layık görülmüştür.

 

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI