Semazen Akademik sayfalar hakkında düşünceleriniz?
İdare eder, Güzel, Daha güzel olabilir, Çok güzel, Çok Kötü
REKLAM ALANI
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İsmail GÜLEÇ

Yrd. Doç. Dr. İsmail GÜLEÇ

ÖZGEŞMİŞ
20 Ekim 1970"te Kadıköy"de (İstanbul) doğdum.

İlk, orta ve lise öğrenimini Kadıköy"de tamamladım. 1989-1990 ders yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Kütüphanecilik bölümüne kaydoldum ve 1992-1993 ders yılında aynı bölümden "iyi" derece ile mezun oldum.

1994-1995 ders yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı, Eski Türk Edebiyatı Bilim Dalının Yüksek Lisans programına kaydımı yaptırdıktan sonra dondurup askere gittim. Yüksek Lisans derslerine ise 1995-1996 ders yılında devam ederek Prof. Dr. Atillâ Şentürk"ün danışmanlığında hazırladığım “Bahrü"l-Maarif"de Edebiyat Terimler Sözlüğü” adlı tezimi 1997 Haziranında savunup “M. A.” derecesini aldım.

1997-1998 ders yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı, Eski Türk Edebiyatı Bilim Dalının Doktora programına kaydımı yaptırdım. Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç"ın danışmanlığında hazırladığım “İsmail Hakkı Bursevî"nin "Rûhü"l-Mesnevî"sinin İncelenmesi” isimli doktora tezimi tamamlayarak PhD unvanını aldım.

İstanbul Üniversitesi akademik personeli için düzenlenen formasyon kursunu 2003 Mayıs döneminde başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazandım. Aynı zamanda üniversite bilgisayar sınavında başarılı oldum.

15 Şubat-15 Mayıs 2004 tarihleri arasında Edinburgh Üniversitesinde inceleme ve araştırmalarda bulundum.

6 Haziran 1996 – 5 Ekim 2005 tarihleri arasında İ.Ü. Türkiyat Araştırmaları Enstitüsünde araştırma görevlisi olarak çalıştım. 6 Ekim 2005"ten beri Sakarya Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Türkçe Eğitimi Bölümünde öğretim üyesi olarak çalışmaktayım.

Lisans öğrencilerinin; Eski Türk Edebiyatı, Halk Edebiyatı, Eski Türk Edebiyatı Metin İncelemeleri, Edebiyat Bilgi ve Kuramları ile Yazılı Anlatım derslerine girmekteyim. Yüksek lisans programında ise Araştırma Yöntem ve Teknikleri ile Kompozisyon Öğretimi verdiğim derslerdir.

www.ismailgulec.net

 

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI