Semazen Akademik sayfalar hakkında düşünceleriniz?
İdare eder, Güzel, Daha güzel olabilir, Çok güzel, Çok Kötü
REKLAM ALANI
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hz. Mevlâna’dan Günümüze Göç ve Sonuçları
Mevlâna Araştırmaları Enstitüsü “Hz. Mevlâna’dan Günümüze Göç ve Sonuçları” isimli bir panel düzenliyor.
23 Nisan 2016 / 01:09

“HOŞGÖRÜ ŞEHRİ KONYA'YA YAPILAN MANEVİ YOLCULUK”

03-05 Mayıs 2016 tarihlerinde yapılan “Hz. Mevlâna ve Ailesinin Konya'yı Teşriflerinin 788. Yıldönümü” etkinliklerine Selçuk Üniversitesi Mevlâna Araştırmaları Enstitüsü “Hz. Mevlâna'dan Günümüze Göç ve Sonuçları” isimli bir panelle katkıda bulunuyor.

Konya ve Karaman'da yapılacak panelin birinci kısmı 28 Nisan 2016 Perşembe günü Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi SKS-2 Salonu'nda gerçekleştirilecektir. Karaman'ın manevi evlatlarından olan A. Necati YENİEL'in panel başkanlığını yapacağı panelde Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Mustafa DEMİRCİ, Selçuk Üniversitesi Mevlâna Araştırmaları Enstitüsü Müdürü ve Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ali TEMİZEL, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. İsmail GÜLLÜ ve Karaman İl Müftülüğü'nde Müftü Yardımcılığı görevini yürüten Ziyaeddin KIRBOĞA Hz. Mevlâna ve ailesinin 788. yıl önce gerçekleştirdikleri yolculuğun günümüze kadar uzanan öyküsünü katılımcılarla paylaşacaklardır.

Panelin ikinci kısmı ise 02 Mayıs 2016 Pazartesi günü saat 10.30'da Konya'da Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecektir. Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi ve Fakülte Dekanı Prof. Dr. Mahmut ATAY'ın panel başkanlığını yapacağı panele Kırıkkale Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan KARAİSMAİLOĞLU, Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. M. Ali HACIGÖKMEN ve Adnan Menderes Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Kemal Ramazan HAYKIRAN konuşmacı olarak katılacaklardır.