Semazen Akademik sayfalar hakkında düşünceleriniz?
İdare eder, Güzel, Daha güzel olabilir, Çok güzel, Çok Kötü
REKLAM ALANI
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kırgızistan'da Anma Proğramı
Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi'de Hz. Mevlâna’yı anma proğramında Sezai Küçük konferans verdi.
27 Aralık 2012 / 15:00

Mevlana'nın 739. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Etkinlikleri kapsamında Kırgızistan-Türkiye Bişkek Manas Üniversitesi'de Hz. Mevlâna'yı anma proğramı yapıldı.

Programa Rektör Prof. Dr. Sebahattin Balcı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Anvar MOKEEV, Prof. Dr Mahmut IZCILER, Genel Sekreter Yard.Doç. Dr. Hidayet TUNCAY, Cumhurbaşkanlığına bağlı din işlerinden sorumlu Devlet komission başkanı Abdılatif CUMABAYEV, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Programın açılışında, Rektör Prof. Dr. Sebahattin Balcı ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Suat Cebeci birer konuşma yaptılar.

Prof. Dr. Rektör Prof. Dr. Sebahattin Balcı yaptığı konuşmada, Hz. Mevlâna'yı gerçek sevgi ve gönül insanı olarak niteleyerek, herkesin onu yakından tanımasını ve kendi hayatını onunla özdeşleştirmesini istedi.

İlâhiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Suat Cebeci de, Hz. Mevlâna'nın felsefesi ve öğretilerinin birer ekol olduğunu ve Dünya çapında iz bıraktığını ifade etti.

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Sezai Küçük'ün verdiği konferansta, Hz. Mevlâna'nın hoşgörüsüne vurgu yaparak, onun Mesnevi'sinden ve hayatından örnekler verdi ve gerçek aşkın Allah'ı aramada olduğunu, yapılan işlerin Allah için yapılmasında yattığını ifade etti.

Özellikle, Manas Üniversitesi Konservatuarı Öğretim elemanlarının oluşturduğu tasavvuf korosu, seçtikleri ilahiler ve dinleyenleri hayran bırakan icralarıyla gecenin manevi atmosferine âhenk kattılar.

Ayrıca, İlahiyat Fakültesi öğrencileri Hz. Mevlâna'nın Mesnevisindeki kıssalardan birkaçını dile getirdiler, onun şiirlerinden ve güzel sözlerinden örnekler sundular.