Semazen Akademik sayfalar hakkında düşünceleriniz?
İdare eder, Güzel, Daha güzel olabilir, Çok güzel, Çok Kötü
REKLAM ALANI
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Saliha Malhun

 

 

Saliha Malhun, 1977 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da gördü. Malum sebeplerden dolayı Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi 3. sınıfta eğitimini yarıda bırakarak yazmaya başladı. 

 

19 yaşında kaleme aldığı  ilk romanı “Şeytanın İçimizdeki Casusları” 1997'de neşredildi. İlkokula giderken Milliyet Çocuk Dergisi'nin açtığı Masal yarışmasında aldığı birincilikle yazı hayatına başlayan Malhun, İlkokul ve Lise döneminde pek çok birincilik ödülü almıştır. Türk Edebiyatı Dergisi'nin düzenlediği “Boğaziçi Şiir Yarışmasında “İstanbul Saatleri” şiiriyle birincilik ödülü alan yazar, “Yeşil Kentin Papirüsleri” adlı ütopik eseriyle de 2003 Tanpınar Edebiyat Ödülünü aldı. Hikâye ve denemeleri Yağmur, Turuncu, Yedi İklim, Dil ve Edebiyat, Bursa'da yaşam ve Milli Gazete'de yayınlanan yazar “sanatalemi.net” edebiyat sitesinde düzenli olarak “Tasavvufi Hikâyeler ve Denemeler” kaleme aldı.

 

Şu an ise “Hazer Sofrası Sûfi Edebiyat Atölyesi” isminde Tasavvuf ve Tekke Edebiyatı ağırlıklı bir internet dergisinin yayın yönetmenlğini ve aynı zamanda Bursa Karabaş-ı Veli Kültür Merkezinin de kültür sanat koordinatörlüğünü yapan yazar Olay Medya'da çalışmaktadır. 

 

 

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI