Semazen Akademik sayfalar hakkında düşünceleriniz?
İdare eder, Güzel, Daha güzel olabilir, Çok güzel, Çok Kötü
REKLAM ALANI
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Emine Yeniterzi

 

Prof. Dr. Emine YENİTERZİ
Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanı
Eski Türk Edebiyatı Ana Bilim Dalı Başkanı

     15 Mayıs 1959"da Konya il merkezinde doğdu. On Dokuz Mayıs İlkokulunu (1970) ve Konya Anadolu Lisesini (1977) bitirdi. Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden pekiyi derece ile mezun oldu (1981).
    10 Temmuz 1981"de aynı bölümde asistan olarak çalışmaya başladı. “Divan Şiirinde Hz. Peygamber"in İsim ve Sıfatları-Esmâ-i Nebî” adlı doktora öncesi hazırlık çalışmasından (1983) sonra, Prof. Dr. Âmil Çelebioğlu"nun danışmanlığında “Divan Şiirinde Na"t” konulu doktora tezini hazırladı ve 1989"da doktor oldu. 1990"da yardımcı doçentlik,1996"da doçentlik, 2003"te profesörlük kadrosuna atandı.
Selçuk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde öğretim üyesi olarak çalışan Yeniterzi, geçmişte Fakülte Kurulu Üyeliği, Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunmuş; Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanlığı ve Eski Türk Edebiyatı Ana Bilim Dalı Başkanlığı görevlerine de hâlen devam etmektedir.
     Prof. Dr. Mehmet Yeniterzi (SÜ Tıp Fakültesi Kalp-Damar Cerrahisi ABD) ile evli olan Yeniterzi"nin, Süveyda ve Reyyan (1984) adlı kızları vardır. İngilizce bilmektedir.

eyeniterzi@selcuk.edu.tr

emineyeniterzi@yahoo.com

 

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI